Alvás


Amikor az első gyermekünket várjuk, egy édesen alvó kisbabát képzelünk el, amint baldachinos kiságyban alszik. Amikor felébred, megszoptatva, karban tartva megnyugszik, álmában is mosolyog, majd a pihe-puha ágyába letéve elégedetten nézelődik, kisvártatva álomba szenderül.

A valóság azonban legtöbbször egészen más: néhány kisbaba szoptatás után sem nyugszik meg, vagy ha elalszik, kisvártatva felébred. Sokan arra panaszkodnak, hogy hiába ringatják el gyermeküket, nem bírják az éjszakai felébredéseket tovább elviselni. Nappal szinte lehetetlennek tűnik ellátni a szokásos teendőket.

Vajon ez már mindig így lesz? Hogyan lehetne a kisbabát leszoktatni róla, hogy mindig kézben akarjon lenni? A kialvatlanságtól és ingerültség, a helyzet kilátástalannak tűnik

De vajon valóbban az? A megoldás:

AlvástréningAz elmúlt évek tapasztalatai és a hozzám érkező kérdések alapján az eddigi Szülőtréninget most újratervezve, kiemelten az alvásproblémákra fókuszálva tartom. A tréning azoknak a szülőknek kíván segítségül szolgálni, akik mindez idáig nem kaptak megnyugtató választ kérdéseikre kisbabájuk alvásával kapcsolatban.

Az első alkalommal áttekintjük az alvási szokások és a szükségletek alakulását a csecsemőkortól egészen az óvodáskor végéig. A szülők kérdéseire válaszolva, az egyéni helyzet átbeszélése után mindenki maga dolgozza ki azt a módszert, vagy változtatást, ami a család számára megfelelő. A második alkalommal a résztvevők visszajeleznek arról, hogyan alakultak az alvási szokások az eltelt idő alatt, melyet korrekció, vagy megerősítés követ.

A csoport összetétele a teljes kurzus időtartama alatt állandó, menet közben újak nem csatlakoznak. Az ilyen közösség előnye, hogy a résztvevők, nemcsak a szakember tudását kapják, hanem egymást is támogatják, inspirálják, megtapasztalva, hogy nincsenek egyedül a helyzetükkel. Sok esetben ebből lehet erőt meríteni.

Az első alkalom 4 órás, a második 2, két hét eltéréssel

A résztvevők száma: minimum 5, maximum 7 fő

Részvételi díj: 10.000.-/két alkalom

Bejelentkezés és információ: info@csorgo.hu