Dóra visszajelzése az egyéni konzultációról

2013-03-18
Dóra visszajelzése az egyéni konzultációról

Kisfiam nagyon hosszú és nehéz vajúdás után született meg végül epidurális érzéstelenítés segítségével.

Az, hogy ez így történt, és nem pedig minden külső beavatkozás nélkül, ahogy azt eredetileg elterveztem, számomra súlyos kudarccá tette ezt az egyébként minden nő számára alapvetően meghatározó, kiteljesítő és életre szóló élményt.

Olyannyira így volt ez, hogy sokáig elutasítottam a kistestvér érkezésének még a gondolatát is.

Aztán a barátnőm javaslatára megkerestem Andit, és már az első beszélgetésünk olyan felszabadító hatással volt rám, hogy annak konkrét fizikai "tünetei" voltak, pillekönnyűnek éreztem magam, és minden lélegzetvétel olyan könnyed volt, hogy úgy éreztem szárnyalni tudnék, és végre megszabadultam egy nyomasztó súlytól. Nem is beszélve a lelki változásokról, amiket elindított bennem.

Andi tudása, tapasztalata, nyugodtsága, biztató ereje olyasmikre mutatott rá a beszélgetések során, amiktől mostanra úgy érzem, hogy sokkal inkább tudatában vagyok annak, hogy mire van szükségem egy következő szülés során, éppen ezért magabiztosabban vágok neki egy újabb baba érkezésének. Bár nem mernék továbbra sem otthon szülni, sokat gondolkodom azon is, hogy hogyan is érezném magam leginkább érzelmileg biztonságban a szülés alatt, remélem, erre is sikerül majd megnyugtató megoldást találnunk.

Mindenkinek, akinek hasonló rossz élménye volt, csak javasolni és kívánni tudom, hogy találjon rá Andira, mert a családom és saját életemben is olyan lépcsőfokot segített megtenni, amire egyedül nem biztos, hogy képesek lettünk volna.

P. Dóra

<< vissza